Глава УГКЦ про увʼязнених бердянських священників: «Є тривожні сигнали, що до них щодня застосовують тортури» — новини Бердянська

Предстоятель Української Греко-Католицької церкви Блаженніший Святослав в черговий раз озвучив намагання Церкви звільнити з російського полону двох бердянських священників – Богдана Гелету та Івана Левицького

Предстоятель УГКЦ в інтервʼю «Укрінформу», характеризуючи ситуацію з релігією на окупованих українських територіях відзначив, що українська греко-католицька церква заборонена росіянами, а віряни перебувають під утисками та переслідуваннями. З приводу бердянських священнослужителів, яких росіяни взяли в полон в Бердянську, Блаженніший Святослав наголосив, що церква постійно оприлюднює питання визволення отців на різних рівнях.

«Двоє наших священників із Бердянська – отець Іван Левицький і отець Богдан Гелета – по нинішній день у російському увʼязненні. До нас доходять дуже тривожні сигнали, що вони перебувають під щоденними тортурами. Ми більше двох років домагаємося їхнього звільнення, апелюючи до різних міжнародних інституцій. Ми знаємо, що вони живі, Богу дякувати. Теж співпрацюємо з нашою владою, шукаючи можливості їх визволити» — повідомив Предстоятель УГКЦ.

Нагадаємо, наприкінці травня уповноважена з прав людини рф Москалькова визнала утримання росією двох священнослужителів УГКЦ.

Уповноважена з прав людини рф визнала утримання росією двох священнослужителів УГКЦ

Джерело

Новости Украины