Главі Міноборони Австрії «неясно, чи буде переможець». Натякнула, що потрібно натиснути на Україну


Главі Міноборони Австрії "неясно, чи буде переможець". Натякнула, що потрібно натиснути на Україну

Клаудія Таннер (фото — ЕРА)

Міністерці оборони Австрії Клаудії Таннер «незрозуміло, чи буде колись переможець у війні» Росії на знищення України та її народу. Про це вона заявила Welt, відповідаючи на питання про перспективи деокупації усієї української території.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

Глава австрійського оборонного відомства сказала, що «поділяє» думку топгенерала армії США Марка Міллі, який заявив раніше, що Україна нібито не зможе виграти війну у найближчому майбутньому, тобто звільнити всі захоплені росіянами землі.

«Боєздатність України недооцінювали на початку цієї війни, й сьогодні, після понад 10 місяців, все ще часто недооцінюють. Однак Москва має величезні запаси засобів та солдатів. На щастя, Україна досягла дуже важливих успіхів, але їй потрібно захищати величезну територію», – сказала вона.

Таннер вважає важливим, щоб «на фоні йшли переговори та щоб увага все більше поверталася до дипломатії».

Читайте також: Залужний запевнив Міллі, що ЗСУ не приймуть зараз переговорів із Росією

«Але серед деяких держав ЄС існує думка, що Україна, як суверенна держава, сама вирішує, коли розпочинати переговори і якою має бути мета цих переговорів. З іншого боку, Захід, який місяцями підтримує Україну зброєю та мільярдами, повинен працювати з Києвом, щоб з’ясувати, коли буде досягнуто межі цієї війни та коли має сенс розпочинати переговори у відповідній формі», – сказала вона.

Вона назвала це «важким питанням», над яким, однак, «ми маємо зараз більше думати».

Топчиновниця Австрії додала, що «не можна забувати про високі ціни на енергоносії – наслідок війни Путіна проти України, яку люди на Заході все частіше вважають обтяжливою».

Таннер нагадала, що Австрія – «нейтральна країна», яка не допомагає Україні озброєнням та боєприпасами, але дає польові рентген-апарати, каски та обігрівачі, «що не менш важливе».

  • Канцлер ФРН Шольц заявив у грудні 2022 року, що після війни «РФ залишиться найбільшою країною в Європі», а «торговельні зв’язки відновляться».
  • Наприкінці року лідер партії Шольца в Бундестазі Мютценіх заявив – він сподівається, що у РФ «схаменуться». Йому відповіли у Німеччині – «живе у казковому світі».

Читайте також: У США заговорили про переговори України та РФ. Що це означає і чи можливий «шантаж зброєю»

Джерело

Новости Украины