Гнучкість мототрактора: використання у садівництві та виноградарстві

На відміну від повноцінного трактора, мототрактор дешевший у ціні, економічний, маневрений, простий в обслуговуванні та експлуатації. Ця компактна малогабаритна агро техніка, може виконувати різні види робіт з обробки ґрунту, догляду за рослинами, збирання врожаю та транспортування вантажів.

До речі, купити новий чи б/у мототрактор для садівництва та виноградарства в Україні можна на маркетплейсі AGRO.RIA з продажу сільгосптехніки.

Особливо актуальні мототрактори для вирощування фруктових культур та винограду, оскільки вони дозволяють обробляти вузькі та складні ділянки землі, не ушкоджуючи коріння та гілки рослин. Вони здатні виконувати спеціалізовані операції: підгортання, прополювання, обприскування, збирання та перевезення плодів.

Технічні особливості мототракторів

Забезпечують адаптивність до садових умов наступні технічні особливості цієї техніки:

  1. Мала вага та компактні габарити, що дозволяють легко маневрувати та долати перешкоди на нерівній місцевості.
  2. Висока прохідність та стійкість, що забезпечуються великим дорожнім просвітом, широкою колією та низьким центром важкості.
  3. Низьке споживання палива та економічність експлуатації, що досягаються завдяки використанню дизельних двигунів невеликої потужності та оптимальної передавальної системи.
  4. Простота конструкції та обслуговування, яка полегшує ремонт та заміну запчастин у разі поломки чи зносу.
  5. Можливість підключення різних навісних агрегатів та причепів, які розширюють функціональність мототракторів та дозволяють виконувати різні технологічні операції:
  • оранка,
  • культивація,
  • підгортання,
  • сіяння,
  • збирання врожаю,
  • перевезення фруктів тощо.

Виноградарство та мототрактори: практичне застосування мототракторів у виноградарстві

Ця компактна техніка є незамінним помічником у господарстві українського виноградаря. Вона використовується для виконання різних робіт:

  1. Оранка ґрунту. Мототрактори з навісним обладнанням можуть використовуватися для оранки під виноградники. Оранка покращує структуру ґрунту, підвищує її вологоємність та сприяє зростанню виноградних саджанців.
  2. Підготовка ґрунту під посадку винограду. Мото тракторами подрібнюють рослинні залишки, вирівнюють поверхню поля та створюють сприятливі умови для посадки виноградних саджанців.
  3. Посадка винограду. На мототракторі можна досить швидко та рівномірно висаджувати виноградні саджанці.
  4. Догляд за виноградниками. Мототрактори використовуються для прополювання, підгортання, обрізки виноградних лоз та інших робіт.
  5. Збирання врожаю винограду. Ці сільгоспмашини дозволяють швидко та ефективно збирати виноград.

Садівництво та мототрактори: роль мототракторів у садівництві

Мототрактори – це багатофункціональні машини, які крім виноградарства, можуть використовуватись для різних робіт у саду:

  • оранка,
  • культивація,
  • підгортання,
  • боронування,
  • прибирання снігу,
  • полив зелених насаджень,
  • перевезення врожаю.

Мототрактори універсальні та функціональні, оскільки можуть бути оснащені різними навісними агрегатами та причепами для виконання різноманітних робіт. Вони відіграють важливу роль у садівництві, оскільки підвищують ефективність та якість обробки ґрунту, догляду за рослинами та збирання врожаю.

Переваги та ефективність використання мототракторів у садівництві та виноградарстві

Мото-трактори давно стали незамінними помічниками як простим власникам особистого підсобного господарства, так і фермерам. І це зрозуміло, адже купити повноцінний потужний трактор під силу не кожному садоводу, та й у невеликих господарствах у них немає потреби — мототрактор цілком справляється з усіма необхідними завданнями, чи то оранням землі, чи поливом.

Універсальність, економічність, маневреність, можливість встановлення широкого спектру навісного обладнання — далеко не повний список переваг цієї компактної техніки. Завдяки своїй невеликій вазі вони не завдають шкоди ні ґрунту, ні асфальтовому покриттю. Крім того, ці технічні засоби можна використовувати не тільки в сільському господарстві, але в інших сферах життєдіяльності.

Різноманітність видів та моделей мототракторів вражає — на цей час на маркетплейсі AGRO.RIA представлені всілякі колісні модифікації ХТЗ, ЮМЗ, Кентавр, Yanmar, Hinomoto, John Deere, Lider і навіть саморобні моделі ручної збірки.

А вже вибір навісного обладнання для міні-техніки практично не менший ніж для їхніх великих побратимів — тут і косарки, і борони, культиватори та плуги, ковші та обприскувачі.

Мототрактори є ефективними та економічними засобами механізації, які можуть значно полегшити працю виноградарів і садоводів.

Новости Украины