Гочолейшвілі зіграв за дві збірні Грузії протягом доби

Гочолейшвілі зіграв за дві збірні Грузії протягом доби

Георгий Гочолейшвили, shakhtar.com

Захисник Шахтаря Георгій Гочолейшвілі зіграв за дві збірні Грузії протягом однієї доби.

Футболіст вийшов на заміну у матчі національної команди зі збірною Шотландії (0:2) у кваліфікації на Євро-2024. Поєдинок проходив у вівторок увечері у Глазго.

Згодом Георгій зіграв за молодіжну команду проти збірної Португалії (2:0) у груповому раунді Євро-2023 U-21. Для цього захиснику довелося встигнути прилетіти до Тбілісі. Поєдинок відбувся ввечері в середу, трохи менше ніж за 23 години після закінчення зустрічі на Гемпден-Парк.

Відстань між Глазго та Тбілісі – близько п’яти тисяч кілометрів. Якщо збірна Грузії мала чартерний рейс, а швидше за все так і було, переліт зайняв близько шести годин. Зважаючи на те, що матч Шотландія – Грузія припинявся через зливу і завершився близько 01:00, у Тбілісі Гіо прилетів не раніше 8-9 ранку 21 червня.

Зазначимо, що у матчі з Португалією Гочолейшвілі вийшов на заміну на 58-й хвилині. У цей же час поле залишив вінгер Динамо Георгій Цитаїшвілі, який здійснив два асисти у поєдинку.

Національна збірна Грузії із чотирма очками посідає друге місце у групі А у відборі на Євро-2024. Молодіжна команда очолила групу А на Євро-2023 U-21 та наступний поєдинок проведе 24 червня з Бельгією.

Джерело

Новости Украины