Голова оборонного комітету Ради: Мобілізувати будуть насамперед молодь

Голова оборонного комітету Ради: Мобілізувати будуть насамперед молодь

Фото: facebook.com/kostenko.roman83

У законопроекті про мобілізацію насамперед має бути передбачений призов молоді, а не чоловіків 40-50 років. Про це заявив секретар оборонного комітету Верховної Ради України, народний депутат Роман Костенко в інтерв’ю 24 каналу.

— Ми маємо звернути увагу на нашу молодь. Це не про те, що ми повинні їх брати і закидати в буси — ми маємо мотивувати йти їх до армії, — вважає він. — Коли ми говоримо про асиметричну війну, про війну сучасних технологій, дуже складно людям, яким вже далеко за 40, а то й за 50 років, використати ці технології.

За його словами, у законі мають прописати нормальну мотивацію для чинних та майбутніх військових, щоб вони мали бажання захищати державу. Йдеться як про фінансову складову, так і про належну підготовку бійців, ветеранську політику щодо них тощо.

Український лідер Володимир Зеленський заявив, що питання мобілізації є вкрай складним, але воно має вирішуватися справедливо. І справедливість полягає у ротації, оскільки військові мають відновлюватись. 30 січня уряд повторно вніс до Верховної Ради законопроект про мобілізацію, військовий облік та проходження військової служби. Документом, зокрема, пропонується змінити порядок її проведення.
Джерело

Новости Украины