Голова Запорізької обласної ради привітала культурних діячів із професійним святом

З нагоди Всеукраїнського дня працівників культури та майстрів народного мистецтва у Запоріжжі відбулися урочисті заходи, в яких взяли участь культурні діячі та митці Запорізької області та інших регіонів країни. На святкування завітала голова Запорізької обласної ради Олена Жук.

— Культура – це те, що вирізняє націю з-поміж інших. Мистецтво надихає, кидає в розпач, закохує і лякає. Воно надає нам сили жити. Подекуди, ціною життя митців. Бажаю усім причетним до творчої сфери людям сили та натхнення творити, цілеспрямованості у розвитку та розповсюдженні своїх витворів та високої й щирої оцінки результатів роботи. Зі святом! – привітала культурних діячів та митців Олена Жук.

Запорізькі артисти з перших днів війни допомагають українським захисникам та захисницям і в тилу, виготовляючи смаколики, збираючи необхідні речі для передової, їздять до наших військових з концертами та моральною підтримкою. Багато хто став до зброї.

Присутні вшанували хвилиною мовчання тих, хто віддав своє життя за незалежність України.

Почесними грамотами обласної ради були нагороджені колективи КУ «Обласний методичний центр культури і мистецтва» Запорізької обласної ради та КЗ «Запорізька обласна універсальна наукова бібліотека». Нагородження супроводжувалося концертною програмою у виконанні акторів академічного обласного театру юного глядача.

Відділ комунікацій Запорізької обласної ради

 

Источник

Новости Украины