Головою «Нафтогазу» може стати міністр родом із Харкова

Посаду хочуть віддати Олексію Чернишову.

Перш ніж призначити Олексія Чернишова головою «Нафтогазу», парламент повинен його звільнити з посади міністра.

Найближчим часом Юрій Вітренко втратить посаду голови державної компанії «Нафтогаз України». Він написав заяву про відставку. Місце Вітренка повинен зайняти чинний міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов. Про це пише «Економічна правда» з посиланням на співрозмовників.

Як зазначає видання, процедура передбачає звільнення голови «Нафтогазу» Наглядовою радою «Нафтогазу». Оскільки такої ради немає, це може зробити Кабінет міністрів України, який зараз виконує функції Наглядової ради.

«Щоб уряд міг призначити Чернишова новим керівником НАКу, спочатку з посади міністра його має звільнити парламент. Тому не виключений варіант, що замість Вітренка на певний час призначать в.о., а вже згодом Чернишов стане повноцінним головою компанії», — сказав співрозмовник видання.

Крім того, «Українська правда» повідомляє, що у Кабінеті міністрів України думають над об’єднанням Міністерства розвитку громад та територій України, яке очолює Олексій Чернишов, та Міністерством інфраструктури, очільником якого є Олександр Кубраков. Кадрові рішення ухвалять у наступні два дні.

«За словами джерел, якщо міністра розвитку громад та територій Олексія Чернишова призначать керівником «Нафтогазу», його міністерство передадуть в опіку міністру інфраструктури Олександру Кубракову. Через це Кубракова можуть підвищити до посади віцепрем’єра», — пише видання.

Нагадаємо, Юрія Вітренка призначили головою «Нафтогазу» 28 квітня 2021 року. Він очолив державну компанію після Андрія Коболєва. За рік Кабінет міністрів України перепризначив Вітренка строком на один рік.

Як писав UA-NEWS.in.ua, 4 березня на позачерговому засіданні Верховної Ради України депутати проголосували «за» призначення нового складу Кабінету міністрів України, який запропонував новообраний прем’єр-міністр України Денис Шмигаль. Міністерство розвитку громад і територій України очолив 42-річний Олексій Чернишов.

Джерело

Новости Украины