Грає на гітарі та збирає донати: на Вінниччині дев’ятирічний Ярослав Олійник допомагає оборонцям

За інформацією: Суспільне Вінниця.

Люди донатять Ярославу. Суспільне Вінниця

Ярослав навчається у 4 класі. Мама Ірина Калита розповіла, що любов до музики в хлопчика з дитинства. Два роки як син ходить до музичної школи.

"Грати на гітарі навчився, мабуть, змалечку, оскільки наші племінники, його двоюрідні братики, ходили в музичну школу. В них є гітара. Вони все своє життя присвятили музиці, співу. Старший племінник — соліст. От він так, бачачи, надихаючися, наслідуючи своїх братів, брав ці гітари і бринькав. Я йому купляла дитячу гітару. Його перший музичний інструмент. І ось така атмосфера музики майже змалечку, з народження у нас є", — сказала Ірина Калита.

Хлопчик грає на гітарі. Суспільне Вінниця

У черговий раз, за словами жінки, Ярославу вдалося зібрати 3700 грн. Гроші родина передасть місцевим волонтерам. Ці донати, сказав хлопчик, підуть на закупівлю комплектуючих для безпілотників.

"Я хочу, щоб якомога швидше була перемога, передати багато дронів на ЗСУ".

Ярослав грає на гітарі та збирає донати. Суспільне Вінниця

Донатом Ярослава підтримала Вікторія Стоянова. Вона родом з Одеси. Через постійні ракетні обстріли міста переїхала до Тростянця.

"Я стараюся таких діток якось підбадьорювати. Я кожного дня доначу, але якщо не доначу десь там з телефону, то десь на вулиці зустрічаю діток і стараюся допомагати. Тому що дитина замість того, щоб просто бігати, десь гратися і займатися своїми дитячими справами, він тратить час, свої сили, сидить на сонці й допомагає хлопцям нашим. І це класно", — сказала Вікторія Стоянова.

Чоловік кидає гроші у скриньку. Суспільне Вінниця

Хлопчина своїм вчинком надихає — вважає Тетяна Швець. ЇЇ чоловік нині боронить Україну. Жінка сказала, що ЗСУ на передовій робить усе для того, аби росіянине прийшли сюди, і приємно, коли в тилу не забувають про оборонців.

Гроші у скриньці Ярослава. Суспільне Вінниця

"Українці — народ непереможний, а коли допомагають діти (я маю чоловіка на війні 30 місяців) — це взагалі. Просто без сліз нічого не можу сказати. Я дякую батькам за виховання такого сина. А Ярославу дякую за те, що він зростає справжнім патріотом".

Новости Украины