Громада на Харківщині готова прийняти жителів Херсонщини

На людей чекають у Первомайському.

Первомайська громада Харківської області пропонує прихисток жителям міста Нова Каховка на Херсонщині, які через підрив Каховської гідроелектростанції залишилися без житла.

Громада готова розмістити до 200 людей у приміщеннях дитячих садків, підготовлених раніше для внутрішньо переміщених осіб. Загалом у громаді проживали 450 переселенців, наразі залишилося близько 150, оскільки люди повернулися до своїх домівок. Людям, які вирішать евакуюватися, у Первомайській громаді  нададуть житло, харчування та забезпечать мінімальними гігієнічними потребами. Херсонці зможуть перебувати там стільки, скільки буде потрібно. Про це повідомив UA-NEWS.in.ua первомайський міський голова Микола Бакшеєв.

«Десь 150-200 осіб можемо прийняти, оскільки ми маємо підготовлені місця. Це місця загального перебування, дитячі садочки колишні. Ми маємо зараз вільні місця після внутрішньо переміщених осіб, які утворювалися під час окупації Харківщини. Зараз люди здебільшого повернулися до своїх помешкань, хто їх мав. То десь 150 людей продовжують залишатися в нас. Але загалом ми розташовували десь 450-460 людей. Тому ліжковий фонд зараз доступний для розміщення, — пояснив Микола Бакшеєв. — Про відновлення очного навчання в дитячих садках на Харківщині мова не йде найближчим часом, то я думаю, там поки повінь схлине, що ще буде з їхніми помешканнями, треба буде дивитися».

Із логістикою і транспортом громада не зможе допомогти, тому просить звертатися до волонтерів. У Первомайському чекають і готові допомогти вимушеним переселенцям.

«Може, хтось перебуває там і не знає, де знайти прихисток, тому ми вирішили цей сервіс зробити доступним для людей», — сказав мер Первомайського.

Отримати інформацію щодо прихистку біженців із Херсонщини у Первомайській громаді можна за номерами телефонів: 0668421302 і 0962697346.

Нагадаємо, росіяни підірвали Каховську ГЕС у ніч на 6 червня 2023 року. Внаслідок підриву зруйнована машинна зала та сама станція. Вода вийшла з водосховища та затоплює населені пункти. Із них евакуюють людей.

Як писав UA-NEWS.in.ua, жителі Харкова готові допомагати людям із Херсонської області, які залишилися без житла через підрив росіянами Каховської ГЕС.

Джерело

Новости Украины