Громадянку Молдови оштрафували на $1500 за відео у Tik Tok – закликала знищувати українців


Громадянку Молдови оштрафували на $1500 за відео у Tik Tok – закликала знищувати українців

Фото: Прокуратура Молдови

Жительку Молдови оштрафували на 25 000 леїв (близько $1500) за звинуваченням у розпалюванні ненависті та підбурюванні до насильницьких дій. Про це повідомляє NewsMaker.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

Як зазначається, суд міста Бєльці засудив громадянку Молдови та Румунії до штрафу у 25 тисяч леїв за заклики до знищення українців.

У прокуратурі розповіли, що 30-річна мешканка Молдови, будучи в гостях у знайомих у Синжерейському районі, 22 травня 2022 року опублікувала у Tik Tok відео.

У цьому відео жінка одягла радянський військовий кашкет й заявила, що «український народ треба було ліквідувати» ще під час Другої світової війни.

«Вона звернулася до представників українського народу, назвавши їх «фашистами» і заявивши, що їхня країна гине через них. Тобто продемонструвала публічне розпалювання ненависті та провокування ворожнечі з метою приниження національної честі та гідності українського народу», – повідомили у прокуратурі.

Прокурори зазначили, що на суді обвинувачена повністю визнала провину, й додали, що вирок можна оскаржити протягом 15 днів у Апеляційній палаті Бєльців.

  • 14 липня повідомлялося, що у Молдові створюють міністерство боротьби з дезінформацією.

Читайте також: У Молдові вбито лідера комуністів Придністров’я. РосЗМІ пишуть, що його нібито зарізали

Джерело

Новости Украины