Групами від 10 до 30 чоловік і з екскурсією: Ботанічний сад у Житомирі відкриває двері, але з певними обмеженнями

Як повідомляється на сайті Поліського національного університету, цього року можна буде відвідати окрасу Житомира — Ботанічний сад.

Щоправда, адміністрацією Поліського національного університету встановлено певні обмеження:

– відвідування можливе лише групами з понеділка по суботу включно з 12.00 до 14.00 год;

– група може складати від 10 до 30 осіб;

– екскурсія по Ботанічному саду коштуватиме 600 грн за групу;

– організація фотосесії вартуватиме 800 грн.

Адміністрація просить з розумінням поставитися до встановленої вартості екскурсій, адже належне утримання і догляд за Ботанічним садом потребує фінансових витрат.

Для порівняння ми поцікавилися на ціни в Ботанічному саду імені Гришка в Києві. Вхідний квиток для дорослого коштує 100 грн, для дитини — 50 грн. Для дітей до 7 років, пенсіонерів та пільгових категорій відвідувачів – вхід безкоштовний. Ніяких обмежень щодо кількості відвідувачів в групі немає. 

Довідково: 

На території Ботанічного саду розташовано понад 500 видів рідкісних дерев’янистих рослин, понад 1000 видів трав’янистих рослин, понад 100 колекцій лікарських рослин. Вражають ошатні експозиції деревоподібних півоній, червоно- та жовтоцвітих канн, гібіскусів, гортензії кольорової, троянд, сакури, тюльпанового дерева, червоно- та жовто плідної піроканти. Після упорядкування належного доглянутого стану набули колекції барбарису, садового жасмину, кизильника чорноплідного, вейгели рясноцвітної, гортензії великолистої, смородини золотолистої, спіреї рожевої, хеномелеса японського. В Ботанічному саду знаходиться чотири озера, в яких мешкають чорні лебеді.

За ініціативи адміністрації Поліського національного університету на території ботанічного саду було встановлено затишні альтанки та комфортні лавки, укріплено береги озер, покладено тротуарну плитку, реконструйовано центральну алею, замінено вхідні ворота. На облаштування саду впродовж 2020-2021 років з обласного бюджету було виділено близько 5 млн грн. Наразі Поліський національний університет власним коштом фінансує усі витрати, пов’язані з функціонуванням Ботанічного саду.

Ботанічний сад Поліського національного університету знаходиться за адресою: м. Житомир, вул. Корольова, 39.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Джерело

Новости Украины