Грузія не стане членом ЄС, якщо Саакашвілі помре у в’язниці – депутат Європарламенту


Грузія не стане членом ЄС, якщо Саакашвілі помре у в'язниці – депутат Європарламенту

Міхеїл Саакашвілі у лікарні (Фото — скриншот з відео)

Польський дипломат і депутат Європарламенту Яцек Саріуш-Вольський заявив, що вступ Грузії до Євросоюзу прямо пов’язаний зі справою Міхеїла Саакашвілі. Таким чином член групи європейських консерваторів та реформаторів прокоментував слова лідерів партії Грузинська мрія щодо недоречності проведення паралелей між справою Саакашвілі та європейською перспективною країни, повідомляє Грузія-Online.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

«Паралелі між справою Саакашвілі та вступом Грузії до Євросоюзу мають фундаментальне значення. Вони нероздільні. Європарламент ніколи не підтримає вступ Грузії до Євросоюзу, якщо експрезидент помре у в’язниці», — заявив Яцек-Вольський.

  • 28 червня 2018 року Саакашвілі заочно засудили в Грузії до шести років в’язниці за побиття депутата Валерія Гелашвілі у 2005 році.
  • 1 жовтня 2021 року Саакашвілі заявив, що прибув до Грузії. Того ж дня його затримали у Тбілісі. Політик оголосив голодування. Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна працюватиме на всіх рівнях, щоб повернути Саакашвілі, який має українське громадянство.
  • 19 грудня 2022 року Зеленський закликав Грузію відпустити Саакашвілі на лікування за кордон.
  • У МЗС заявили, що політики Грузії намагаються зняти з себе відповідальність за ситуацію з Саакашвілі, стан здоров’я якого викликає все більші побоювання.

Джерело

Новости Украины