ГУР: Росія хоче розширити виробництво ракет та техніки. Це виклик для України та світу


ГУР: Росія хоче розширити виробництво ракет та техніки. Це виклик для України та світу

Андрій Юсов (Фото: скриншот із відео)

У Головному управлінні розвідки Міноборони заявили, що Росія працює над розширенням свого військово-промислового комплексу. Про це повідомив представник ГУР Андрій Юсов в ефірі національного телемарафону.

Читайте нас в Telegram: тільки важливі та перевірені новини

За його словами, росіяни проводять модернізацію ракет на різних рівнях, але про якісь якісні прориви не йдеться.

«Ракетні удари по Одесі показують, що «високоточні ракети» РФ — це міф. Якщо вони б’ють по порту, а влучають у культурний об’єкт, то це щось не так або з ракетами, або із зором», — сказав Юсов.

Він назвав Росію «лідером із військової контрабанди, яка збирає у всьому світі різні товари для модернізації своєї техніки».

«На запас виробляти ракети вони не можуть, але працюють над розширенням свого ВПК — це виклик для України та всього вільного світу. Їм потрібні сучасні технології, виробнича база залишилася радянська. Схеми, чипи, процесори — вся сучасна електроніка, яку росіяни намагаються здобути будь-якими способами», — резюмував розвідник.

Нещодавно в українській розвідці повідомили, що РФ модернізувала ракети Х-22 та «Онікс», а також відновила застосування комплексів «Бастіон».

  • У ніч проти 23 липня країна-терорист Росія завдала масованого ракетного удару по Одесі. В результаті атаки є жертви серед місцевих жителів та руйнування.
  • Зокрема, постраждав найбільший православний храм у центрі Одеси – Спасо-Преображенський собор. Собор було відновлено у 2000-ті роки, оригінальний храм зруйнували більшовики у 1936 році.
  • Під час російської атаки Повітряним силам вдалося збити 9 із 19 ракет загарбників. Раніше прессекретар Повітряних сил пояснював, що для протидії ракетам «Онікс» необхідно знищувати їхні пускові установки в Криму, а Х-22 здатні збивати новітні західні комплекси ППО.

Читайте також: Одеса. Росіяни знищили Спасо-Преображенський собор, приліт у Будинок вчених

Джерело

Новости Украины