«Гуртом і батька легше бити» або як перевізники «штурмували» планово-бюджетну комісію — Новости Бердянска

Група перевізників-монополістів «продавила» рішення виділити їм вже в цьому році додатково 900 тисяч на перевезення пільгових категорій населення

«Гуртом і батька легше бити» або як перевізники «штурмували» планово-бюджетну комісію

Таким чином, сукупний розмір компенсацій за перевезення пільгових категорій громадян з міського бюджету складе 5,6 млн гривень. Для Бердянська це феноменальна сума, якої в попередні роки в таких обсягах не виділяли жодного разу.

Аргументи перевізників не змінюються – бізнес збитковий, працювати важко, якщо компенсації не буде транспорт зупиниться і т.д. Логічні запитання лунали від депутата Олександра Глувинського та голови ПБК Андрія Андрієнко – які зміни відбулись в сфері перевезення пільговиків, що влада має збільшити компенсацію на цю категорію? Чому влада не організувала систему контролю за діяльністю перевізників? Які аргументи, окрім слів перевізників можуть підтвердити збитковість їх роботи?

Подібного роду запитання викликали агресивну реакцію монополістів, після чого навіть представники «корпорації» змушені були виправдовуватись. Присутній на засіданні міський голова Валерій Баранов оригінальністю також не відзначився, повторивши свої слова про збитковість комунального транспорту та необхідність вдосконалення якості громадських перевезень. В який спосіб це необхідно робити, зрозуміло, від мера не пролунало.

Натомість, в запалі палких висловлювань про колосальну збитковість бізнесу, тяжкий тягар соціального навантаження на перевізників, одна з представників групи монополістів озвучила вельми показову цифру. За словами Світлани Омельчук за минулий рік перевізники сплатили до міського бюджету понад 3,5 млн гривень єдиного податку. Враховуючи цей показник і ставку податку для 3-ї групи платників ЄП (5%) – річний обіг в сфері громадських перевезень в Бердянську складає понад 70 мільйонів гривень! При цьому є величезні сумніви, що перевізники показують всі 100% своїх обігових коштів!

Враховуючи тотальну неспроможність чи відсутність бажання у міської влади навести лад у сфері громадських перевезень, можна лише уявити, який розмір компенсації вимагатимуть перевізники на наступний рік.

Источник

Новости Украины