Харків будуть посилено охороняти

Поліція виводить додаткові патрулі.

Поліцейські охоронятимуть об’єкти від імовірних мародерів та інших правопорушників.

Після масованої ракетної атаки вулиці Харкова будуть посилено патрулювати. Також поліцейські охоронятимуть об’єкти критичної інфраструктури, банки та музеї. Поліція працюватиме й удень, і вночі. Посилене патрулювання допоможе уникнути вчинення можливих правопорушень. Про це повідомив начальник Головного управління Нацполіції у Харківській області Володимир Тимошко в ефірі «Суспільне. Студія».

«На вечірній і нічний час доби всі поліцейські будуть на роботі. Ми максимально виведемо поліцейських на вулиці, збільшимо в рази кількість автомобілів, які будуть патрулювати місто. Чому? Тому що можуть з’явитися особи, які будуть намагатися скористатися цією ситуацією для вчинення якихось правопорушень. Цього не буде, ми все відсічемо це нараз, — сказав Тимошко. — Поліцейські будуть наближені до всіх об’єктів критичної інфраструктури. Крім того, до ряду важливих об’єктів таких, як банківські установи, музеї з метою уникнення будь-яких проявів вчинення правопорушень».

Наразі поліцейські регулюють дорожній рух, оскільки через знеструмлення у місті не працюють світлофори. Крім того, поліція разом зі співробітниками Держслужби України з надзвичайних ситуацій курсують містом та через гучномовці повідомляють про повітряну тривогу.

Володимир Тимошко зазначив, що жителі Харкова можуть прийти до будь-якого райвідділу поліції, аби зателефонувати, скористатися інтернетом або зарядити гаджети, оскільки в них є система Starlink.

«Весь особовий склад поліції націлений на допомогу в плані патрулювання і оповіщення населення в разі необхідності надання допомоги в тих районах, де немає зараз зв’язку. Тому що зв’язок був, скажімо так, в ряді районів Харкова втрачений разом з електроенергією. Поліція буде працювати стільки, скільки потрібно. Ми повністю забезпечені всіх для цього необхідним. Будемо надавати, у тому числі допомогу і іншим міським службам», — сказав Тимошко.

Як писав UA-NEWS.in.ua, Росія завдала комбінованого ракетного удару по п’ятьох підстанціях у Харкові та області. Пожежі на енергооб’єктах продовжують ліквідовувати. «Укренерго» працює над швидким планом відновлення світла для Харкова.

Джерело

Новости Украины