Харків’ян попереджають про шахрайські «соціальні виплати»

Шахраї крадуть дані при вході до онлайн-банкінгу.

Шахраї пропонують отримати соцвиплату нібито від Червоного Хреста та інших міжнародних організацій.

У соцмережах та популярних месенджерах розповсюджують шахрайські публікації з пропозиціями про отримання соціальних виплат українцям. При переході за посиланням просять ввести дані для входу в онлайн-банкінг та перехоплюють їх. Про це повідомили у Міністерстві соціальної політики України.

«Для отримання допомоги шахраї пропонують перейти за посиланням та ввести дані для входу в онлайн-банкінг, які зрештою потраплять до злодіїв. При цьому зловмисники використовують фішингові сайти, які імітують популярні українські банки», — пояснили в Мінсоцполітики.

Для того, щоб не стати жертвою шахраїв, у Міністерстві соціальної політики рекомендують довіряти лише офіційному ресурсу — це платформа єДопомога. Крім того, на незнайомих або підозрілих сайтах не слід вводити реквізити платіжних карток. При помилковому введенні даних на шахрайському сайті необхідно негайно заблокувати картку.

Як писав UA-NEWS.in.ua, 20-річний харків’янин організував шахрайську схему з POS-терміналами. Він взяв до своєї схеми подругу та двох чоловіків із Дніпра. Зловмисники переказували гроші з карток іноземців на рахунки фірм за неіснуючі послуги. Шахраї завдали збитків на понад мільйон гривень.

Джерело

Новости Украины