Харківщину замінували вдвічі більше за Київщину і Сумщину

На повне розмінування підуть роки.

Невдовзі в Україну обіцяють привезти більше машин для механізованого розмінування.  

Про надзвичайно щільне забруднення Харківщини вибухонебезпечними предметами повідомив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський в ефірі національних каналів 4 листопада.

«Ми розуміємо, що нам будуть потрібні ще для повного розмінування роки. Для розмінування зазвичай одного середнього населеного пункту йде приблизно до місяця. Щоб розмінувати житлові будинки, дороги, дороги до обʼєктів електрозабезпечення і тепла… Понад 190 000 вибухонебезпечних предметів знайдено на деокупованих територіях. Ми відзначаємо, що, наприклад, Харківська область вдвічі більш забруднена, ніж Київська, Чернігівська і Сумська разом узяті. Тобто, це надзвичайно щільне забруднення снарядами внаслідок бойових дій і дуже багато мінувань. Окупанти мінували все, повністю, незалежного від того, чи це цивільні обʼєкти, будинки», — розповів голова Міністерства внутрішніх справ.

За словами Монастирського, в Україну їдуть машини для механізованого розмінування. 

«Найбільш ефективні — роботи, які працюють по розмінуванню, по знешкодженню боєприпасів. Їх ми поки що маємо таких два і одну машину механізованого розмінування. Вона вже працює зараз на полях Харківщини. Ми сподіваємось, що протягом найближчого місяця до нас ще доїдуть до десятка машин для механізованого розмінування. Що це таке — фактично машина їде, якщо треба розмінувати дорогу, то вона це робить значно швидше. Одразу за нею можуть їхати електрики, люди, які відновлюють опалення і тому подібне», — пояснив він.  

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перший в Україні перемелювач мін працює на Харківщині

Нагадаємо, 3 листопада в Ізюмі на міні підірвався 69-річний чоловік, із травмами середньої тяжкості його госпіталізували до лікарні.

Джерело

Новости Украины