Харківська область отримала 600 мобільних будинків

Тимчасове житло віддали до "пунктів незламності" та на потреби громадам.

Найбільше мобільних будинків передали Харківському району.

Європейська комісія з питань цивільного захисту та операції гуманітарної допомоги надала Харківській області 600 мобільних легкозбірних будинків. Частину з них віддали під «пункти незламності», 400 будинків передали громадам. Про це повідомили у Харківській обласній військовій адміністрації.

«У жовтні 2022 року провели першу нараду щодо необхідності цих модульних будиночків та зібрали потребу з громад. 200 будиночків вирішили використати в «пунктах незламності», а 400 спрямували на потреби громад», — розповіла виконуюча обов’язки директора департаменту капітального будівництва Євгенія Іванська.

Найбільше мобільних будинків надали Харківському району — 210. Чугуївський район отримав 80 будинків, Лозівський — 50, Ізюмський — 49, Красноградський — 36, Богодухівський — 10. Для Харкова залишили 50 мобільних будинків, 75 будинків передали Головному управлінню Держслужби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області. Решта мобільних будинків знаходяться у резерві.

Як розповіли у ХОВА, наприкінці лютого у Харківську область прийшли необхідні комплектуючі, й тепер є можливість завершити монтаж будинків.

Установлення мобільних будинків у Харківській області обговорили на зустрічі заступник голови ХОВА Михайло Харнам та представники Генерального директорату Європейської комісії з питань гуманітарної допомоги та цивільного захисту населення (ECHO).

«Такі мобільні будинки нам допомогли в різних напрямках. Ми облаштували в них «пункти незламності», встановлювали на території приватних домоволодінь, коли люди відмовлялися виїжджати, навіть якщо їхнє житло було пошкоджено. Також їх використовували при медичних закладах як допоміжні приміщення: стерилізаційні чи підсобні», — розповів Михайло Харнам.

Як писав UA-NEWS.in.ua, у січні у Циркунах збирали тимчасові модульні будинки для того, аби мешканці могли встановити їх на своїх подвір’ях. Половина місцевих мешканців втратила домівки.

Джерело

Новости Украины