Харківська область залишилася без світла

У передмісті пролунало кілька потужних вибухів, після чого зникло світло.

Світла немає у всіх районах Харкова, у всіх районах області, а також у сусідніх Полтавській та Сумській областях.

Близько 20:00 у Харкові зникло світло одночасно у всіх районах. Також проблеми з водопостачанням. Коли зникло світло у Харкові, була оголошена повітряна тривога, також пролунало кілька потужних вибухів. За попередньою інформацією, ракетний удар був завданий по території Харківського району. 

У «Харківобленерго» поки що не коментують причини повномасштабного зникнення світла.

Як повідомив мер Первомайського Микола Бакшеєв, було влучання по критичній інфраструктурі, співробітники «Харківобленерго» вирішують питання.

«Шановні жителі громади! Харківська область повністю знеструмлена у зв’язку із попаданням ворога по критичній інфраструктурі. «Обленерго» вже працює над вирішенням цього питання. Зберігайте спокій», — написав Бакшеєв.

Також про удар та знеструмлення розповіли у Дергачівській міській раді.

«На даний момент територія громади повністю знеструмлена у зв’язку з тим, що окупанти вдарили по об’єктах критичної інфраструктури! Будь ласка, зберігайте спокій», — звернулися у міськраді.

О 20:37 харківський міський голова Ігор Терехов повідомив про обстріл інфраструктурного об’єкта Харкова та закликав мешканців не панікувати.

«Внаслідок удару у багатьох районах міста пропало світло. З тієї ж причини у тих же районах немає й води — не працюють насоси. Це підла та цинічна помста російського агресора за успіхи нашої армії на фронті, зокрема – у Харківській області. Прошу всіх дотримуватися спокою. Наші спеціалісти та комунальники вже працюють над усуненням тих ушкоджень, які місту завдав наш ворог. Агресор підлий, він із самого початку був націлений на знищення нас, як нації. Але ми переможемо. Доведено ЗСУ», — написав Терехов у своєму Telegram-каналі.

UPD. 20:54. За інформацією голови Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубов, на місцях влучання сталися пожежі. Рятувальники локалізовують загоряння.

«Усі профільні служби працюють на місцях та усувають пошкодження. Просимо жителів Харківщини зберігати спокій», — звернувся Синєгубов.

Джерело

Новости Украины