Харківський айтівець загинув під час Курської спецоперації

Павлу Чаркіну було 30 років.

Павло Чаркін мобілізувався до ЗСУ на початку повномасштабної війни.

Старший лейтенант Чаркін загинув під час бойового завдання 4 вересня біля населеного пункту Суджа у Курській області. Він був командиром мінометного взводу, старшим офіцером мінометної батареї штурмового батальйону 92-ї бригади.

Про загибель захисника повідомили у Зміївській громаді.

Павло Чаркін народився 1994 року, закінчив Першотравневу гімназію, НТУ «Харківський політехнічний інститут», здобув ступінь магістра за спеціальністю «Інформаційні технології проектування», з березня 2017 року працював монтажником інформаційно-комунікативних мереж та устаткування, інженером GPS, а з 2020 року системним адміністратором у міжнародній ITкомпанії MobiDev.

 

У 2022 році Павло Чаркін розповідав, що вирішив стати на захист країни, бо «тікати — не його варіант». Спочатку хотів вступити до тероборони, чекав на призов та облаштовував барикади в рідному селі та готував «коктейлі».

«Спочатку було дуже страшно. Зараз уже звик до обстрілів. Щодня тут проживаєш як останній. Доводиться тримати в голові дуже багато інформації, вирішувати під обстрілами, від яких залежить не тільки твоє життя, а й життя твоїх підлеглих. В одному з боїв робота мого підрозділу врятувала життя іншого підрозділу: хлопці змогли відійти без втрат», — говорив Павло.

За час служби у ЗСУ Павла Чаркіна відзначили Нагрудним знаком 92-ї окремої штурмової бригади імені кошового отамана Івана Сірка та відзнаками «За участь у боях на Сватівському напрямку» і «За оборону Харкова», а також Медаллю Президента України «За військову службу».

Джерело

Новости Украины