Харкову обіцяють привезти додаткові генератори

Після знищення підстанції у місті три дні перебої з електроенергіїю та водопостачанням.

Київ обіцяє допомогти Харкову із купівлею генераторів.

У місті напрацьовують план повного відновлення електропостачання. Тим часом до Харкова направили додаткові підрозділи ДСНС, вирішується питання забезпечення міста додатковими генераторами енергії. Про це повідомив міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов.

«На місці працюватимуть представники Мінрегіону, Мінерго та ДСНС для координації питання повного відновлення електропостачання міста, оцінки ситуації та додаткових потреб в матеріалах та обладнанні. Ця атака росії на об’єкти критичної інфраструктури напередодні початку опалювального сезону підтвердила наміри агресора залишити наших мирних громадян без світла, води та тепла», — повідомив Чернишов.

Уряд виділив Харківській області із резервного фонду Держбюджету 400 млн грн на ліквідацію наслідків бойових дій та відновлення інфраструктури.

Нагадаємо, увечері 11 вересня Росія вдарила ракетами по ТЕС і підстанціям Харківської області. У регіоні зникло світло і вода. Під обстріл окупантів потрапила Зміївська теплова електростанція та ТЕЦ-5. Без світла залишилися сотні тисяч українців у Полтавській, Дніпропетровській, Харківській, Сумській та Донецькій області. Поступово світло відновлювали, місто перевели на резервні лінії. Уранці 13 вересня місто знову лишилося без електроенергії, зупинився увесь транспорт. До вечора «Укренерго» відновило постачання електроенергії.  

Через обстріл об’єктів критичної інфраструктури 11 вересня загинули четверо енергетиків, троє отримали поранення.

Джерело

Новости Украины