«Хочемо, щоб відчували нашу підтримку»: як на Вінниччині волонтери допомагають оборонцям

За інформацією: Суспільне Вінниця.

Волонтерки ріжуть тканину для маскувальних сіток. Суспільне Вінниця

Веземо все те, що у нас просять воїни. Від одягу до продуктів, дрони. В бус у нас поміщається 2,5 тонни, але ми ще беремо причіп. Це ще десь 2 тонни. То загалом ми 4 тонни веземо щоразу. Наша група “Волонтери Хмільника” має великі напрацювання. Це 72 бригада, 95, 28 бригада, 128 бригада, 57, 61, 62, 120 ТРО. Ми їздимо по тих бригадах, де служать наші земляки. Хочемо, щоб вони відчували нашу підтримку”, — сказав Микола Михальнюк.

Волонтери плетуть маскувальну сітку. Суспільне Вінниця

Усього у волонтерській команді “Добрі справи” 10 людей, розповіла волонтерка Людмила Мусюк. У черговий раз четверо з них плетуть сітки, решта працюють віддалено. Зокрема, захисні костюми для розвідників шиють по домівках.

Ми виготовляємо ще кавери та химери. Це роблять вдома. У нас є пані Галина, яка робить викрійки. Потім роздає. Там написано “спинка”, “рукави”, “шолом”. Дівчата з усього того зв’язують. Вже химер зробили до 60 штук”, — сказала Людмила Мусюк.

«Кікімори» для оборонців. Суспільне Вінниця

Допомогу на фронт возять щотижня, розповів Микола Михальнюк. Цього разу оборонцям, окрім маскувальних засобів, повезуть і провізію. Ліцеїсти із села Кушелівка напекли пиріжків.

Хліб для військових. Суспільне Вінниця

Сьогодні ми напекли 400 пиріжечків. 300 з горохом і 100 з повидлом. Пече техперсонал, вчителі, люди допомагають трошки продуктами. Приносять яйця, молоко, варення, горох. Ще жир приносять, бо пиріжки на ньому печемо. Ще завжди даємо часничок, щоб присмачити їх. Хлопці це полюбляють. Нашим односельцям попадали, то дуже дякували”, — сказала заступниця директора з виховної роботи Наталя Філь.

Пиріжки для захисників. Суспільне Вінниця

А ось жительки села Малий Митник спекли для воїнів домашній хліб.

Нас дві бригади. В нашій четверо, і в тій також четверо. У церковній хаті випікаємо хліб. Продукти нам волонтери дають. За раз випікаємо 14 хлібин. Печемо дві печі, то це 28 буханок”, — розповіла місцева жителька Катерина Славінська.

Хліб для військових. Суспільне Вінниця

Микола Михальнюк розповів, що протягом року волонтери зробили на передову майже дві сотні поїздок.

Новости Украины