«Я вже ховала свого сина», — учасниця акції «Поверніть Героїв додому»

За інформацією: Суспільне Хмельницький.

Фото: Суспільне Хмельницький

Сьогодні, 25 листопада, хмельничани вийшли на акцію в підтримку українських військовополонених "Поверніть Героїв додому". Про це розповіла кореспондентка Суспільного, яка перебувала на місці події.

Одна з учасниць акції Галина Звонарьова. Жінка чекає на повернення сина. Зв'язок із ним обірвався 23 березня 2022 року.

"Уже 24 лютого о дев'ятій годині він стояв у військкоматі. Його забрали в той же день. У нього двоє дітей на той час було, двоє хлопчиків. І жінка була вагітна на п'ятому місяці. Зараз вона вже народила, дитині вже чотири місяці. Дівчинка, він дуже хотів дівчинку. Через місяць він у Харківській області, під Ізюмом, у Сухій Кам’янці, в них розвідна рота була, обстріл почався. Він був за кермом машини, перший снаряд одразу потрапив у машину, розбомбило, хлопці повтікали. А їх четверо лишилося, один загинув, а четверо взяли в полон, з того часу про них нічого не чути", – розповіла Галина.

Учасниць акції «Поверніть Героїв додому» Галина Звонарьова. 25 листопада 2022 рік. Фото: Суспільне Хмельницький

Галина Звонарьова розповіла, що вже прощалася з сином: "Шостого квітня нам зателефонували з військкомату, військком наш із Ярмолинців, бо син з родиною живе в Ярмолинцях. Він зателефонував і сказав, що чекайте тіло, через два дні його привезуть з Харківщини. Ми всі поїхали на похорони сина. Піднялися всі його друзі, дуже багато людей взнали інформації, що військкомат був здивований. Потім під кінець ми дізналися, що це була помилка, що це Олексій, але не той Олексій".

Наступна акція "Поверніть Героїв додому" запланована на друге грудня.

Авторка: Ярослава Антошевська.

Новости Украины