«Як бахнуло, я й присіла». Очевидці про наслідки удару у Сумах

За інформацією: Суспільне Суми.

Надія Сокол. Суспільне Суми

Вибуховою хвилею вибило скло на балконі у квартирі пані Надії. Жінка говорить, була на вулиці поруч, коли почула свист: "Я думала, що вона над головою летить, а потім як бахнуло, я й присіла. Іду дивлюсь вікно вибито. Ми ж завжди все одно на вулиці, тепер вже боятись будемо".

Вибиті вікна від удару у Сумах, 11 квітня 2024 рік. Суспільне Суми

Вдома у той час був онук пані Надії Ростислав."Сидів за комп’ютером нічого не було і опа — скло посипалось", — згадує хлопець.

Пані Світлана мешкає у сусідній п`ятиповерхівці на четвертому поверсі. Поряд з ліжком, на якому сиділа жінка — ікони, каже – перед вибухом тільки повернулась додому і почала молитися. "Я злетіла з ліжка, з переляку так взагалі мене знесло хвилею. І вже ж вага, я присіла, а воно як дасть – я вилетіла з ліжка і оце як почало сипатися. Я чую там бахнуло і дзвін цього скла. А я одразу і ноги вже відмовили повністю, я не можу", — ділиться жінка.

Світлана Віннікова. Суспільне Суми

У під’їздах п`ятиповерхівки теж розбиті вікна, мешканці самотужки наводять лад навколо будинку та своїх оселях.

Вибиті вікна від удару у Сумах, 11 квітня 2024 рік. Суспільне Суми

"У мене тільки сітку вибило і плитку, та то вже таке. Просто удар був сильний такий. Я ще біля вікна була, а воно як гахнуло. Господи…"

Вибиті вікна від удару у Сумах, 11 квітня 2024 рік. Суспільне Суми

Допомагають закрити вибиті вікна працівники гуманітарного центру "Проліска", які роздали тим, у кого є пошкодження, матеріали для швидкого ремонту.

Читати ще

Читати ще «У нас дуже, дуже мужній народ»: як мешканці Миропілля на Сумщині виживають під постійними обстрілами армії РФ

Новости Украины