Здорове харчування — це не тільки те, що ми споживаємо, а як ми це робимо. Дуже важливо споживати їжу повільно, бо процес насичення відбувається не за дві хвилини. Тільки через 15-20 хвилин ви відчуєте, що наїлися.
Як це правильно зробити, розповідає РБК-Україні (проект Styler) з посиланням на відео дієтолога Наталії Самойленко в Instagram.
Як повільно споживати їжу
- Уникайте сильного голоду. Важко їсти повільно, коли дуже голодні. Щоб уникнути цього відчуття, варто тримати поруч корисні перекуси.
- Їжте продукти, які потрібно пережовувати. Зосередьтеся на волокнистих продуктах, які потрібно довго пережовувати, наприклад овочах, фруктах і горіхах
- Пийте воду. Питна вода може уповільнити процес травлення, розчиняючи в організмі ферменти, що розщеплюють їжу. Цей ефект особливо помітний, якщо ви страждаєте розладами травлення, як гастроезофагеальна рефлюксна хвороба.
- Контролюйте час. Встановіть кухонний таймер на 20 хвилин і постарайтеся не закінчувати обід до цього часу.
- Вимкніть гаджети. Намагайтеся уникати електронних пристроїв, таких як телевізор і смартфони, під час їжі.
- Дайте собі час. Для того, щоб відбулися зміни, потрібен час.