Як приготувати сучасні шулики до Маковія: рецепт полтавського кухаря

За інформацією: Суспільне Полтава.

Кухар Віталій Бойко з Полтави готує шулики. Суспільне Полтава

Аби приготувати шулики, потрібно взяти листкове тісто, основними інгредієнтами якого є пшеничне борошно, дріжджі, мед, молоко, цукор, сіль та яйця.

Аби приготувати шулики потрібно взяти листкове тісто. Суспільне Полтава

"Далі нарізати тісто на шматочки. Обвалити кожен шматочок тіста у суміші маку та цукру. Сформувати руками в невелику кульку та помістити заготовку у формочку. Помістити шулики у парову шафу та випікати орієнтовно 24 хвилини при температурі 170 градусів. Потім дати охолонути та пропитати медовим сиропом. Медовий сироп, в основному, це мед, вода та цукор. Після того, як ми пропитали наші шулики, дати їм відпочити хвилинок 30, і вони вже готові", — поділився рецептом Віталій Бойко.

Готові шулики. Суспільне Полтава

Найкраще ця традиційна випічка смакуватиме з молоком.

Новости Украины