Як швидко висушити мокре волосся, коли немає світла: топ-3 лайфхаки

Как быстро высушить мокрые волосы, когда нет света: топ-3 лайфхака

Через ракетні атаки росії по об'єктах критичної інфраструктури України жителі великих міст зіткнулися з аварійними та віяловими відключеннями електроенергії. І якщо ви вже знаєте, як зарядити телефон без світла, візьміть собі на замітку прості лайфхаки, як швидко висушити мокре волосся без фена. theLime докладніше розповідає про це.

За допомогою чого можна висушити волосся після миття, якщо немає фена чи раптово відключили електрику?

1. Рушник або бавовняна футболка

Найпростіший спосіб – за допомогою рушника. Найкраще, якщо це буде рушник із мікрофібри, вафельний або звичайна бавовняна футболка. Беремо будь-яке з перерахованого вище та акуратно витираємо волосся по всій довжині. Якщо волосся дуже довге і густе, знадобиться декілька рушників.

Корисний лайфхак: якщо електроенергію відключили, але в будинку є опалення, рушник можна нагріти на батареї і витирати волосся теплим рушником, що значно прискорить процес сушіння.

2. Паперові серветки

Ще один альтернативний варіант – паперові серветки. Краще вибрати ті, які складаються з декількох шарів — так їхня витрата буде економнішою. Витирати пасма паперовими рушниками потрібно від коріння до кінчиків. Сильно терти не варто, інакше волосся почне сіктися.

3. Приплив повітря

Ще один спосіб, як швидко висушити вологе волосся – забезпечити приплив повітря. Відразу після миття обгортаємо волосся рушником і витираємо його, а коли вода перестане стікати з кінчиків, трясемо головою в сторони, здійснюючи кругові рухи. Також можна руками потрясти кінчики волосся.

Що ще може прискорити процес сушіння волосся без фена:

— Важливо використовувати кондиціонер для волосся під час миття голови. Він створює захисне покриття на волоссі, завдяки чому воно не вбирає зайву вологу.

— Для розчісування краще використовувати гребінець із широкими зубчиками: повітря проходитиме крізь волосся, і процес сушіння пришвидшиться.

— Висока температура у приміщенні. Якщо це, наприклад, приватний дім, можна розтопити піч, і в теплому приміщенні волосся висохне набагато швидше.

У жодному разі не можна сушити волосся за допомогою газової плити – так як є ризик не просто пересушити його, але і спалити.

https://apostrophe.ua/ua/article/lime/learn/2022-11-11/kak-byistro-vyisushit-mokryie-volosyi-kogda-net-sveta-top-3-layfhaka/48947

 

 

Джерело

Новости Украины