Як вибрати синтезатор

Синтезатор — складний електронний музичний інструмент із великою кількістю різних функцій. У залежності від моделі, він може відтворювати та записувати музику, створювати складне аранжування тощо. Пристрій не має свого звуку, а перетворює на нього електричний сигнал.

У цій статті ми розглянемо, як купити синтезатор, підхожий під ваші потреби та мету його використання.

Основні параметри вибору

У залежності від того, хто буде грати на інструменті, потрібно приділити увагу таким параметрам:

Розмір клавіатури. Зменшену клавіатуру варто купувати лише для дітей до 6 років або якщо ви професійний музикант і мініклавіатура вам потрібна під конкретні завдання. В іншому випадку доцільно купити повнорозмірну клавіатуру. Вона зручна та дасть змогу легко перейти на інший клавішний інструмент у разі потреби.

Кількість клавіш. Найрозповсюдженіший варіант — 61 клавіша та 5 октав. Такий синтезатор допоможе зіграти 99% усіх музичних творів. Водночас він не займе багато місця в квартирі. Повнорозмірний інструмент також дасть змогу легше пристосуватись, якщо музикант вирішить замінити його на піаніно або фортепіано. Якщо у вас вже є класична музична освіта за класом фортепіано, можна купити синтезатор на 73-76 клавіш (6 октав) або 88 клавіш (7 октав). Інструмент на 49 клавіш і 4 октави підійде для дітей у якості розваги.

Тип клавіатури. Якщо ви плануєте грати на синтезаторі професійно, обов'язково вибирайте динамічну клавіатуру. Вона зчитує швидкість, із якою грають, і пропорційно їй підвищує гучність.

Поліфонія. Показує, скільку звуків інструмент може відтворити одночасно. У синтезаторів дуже складне звукоутворення. Під час натискання 1 клавіші виходить декілька звуків. Якщо інструмент купується для професійної гри, навчання, потрібна поліфонія від 48. Для розваги підійде від 32.

Тембри. Недорогий дитячий синтезатор має 100 вбудованих тембрів. Найбільш просунуті моделі — від 600. Для навчання підійде середній рівень — 400.

Автоакомпонемент. Чим більше вбудованих ритмів, тим краще. Усі стилі розбиті за жанровими блоками: поп, джаз, рок тощо. Для навчання достатньо до 100 стилів. Більш професійний варіант — від 200.

Це найголовніші параметри, які потрібно розглянути під час вибору. Крім них, варто звернути увагу на додатковий функціонал, потужність, роз'єми, характеристики запису, а також вагу та габарити.

Важливу роль грає й система навчання. Багато виробників випускають спеціальні додатки для смартфонів, але ми рекомендуємо вибирати синтезатор із вбудованим у нього навчальним програмним забезпеченням.

Де краще купувати

Рекомендуємо купувати синтезатори у профільних музичних інтернет-магазинах. Зазвичай там представлені оригінальні товари з гарантією від виробників та є всі необхідні сертифікати. Крім того, онлайн музичні інструменти коштують дешевше. 

Найнижчі ціни на синтезатори в Україні пропонує магазин LaNota. Вони співпрацюють лише з виробниками без посередників та мають сервіс післягарантійного обслуговування. Замовлення доставляються Новою Поштою.

Источник

Новости Украины