Як врятувати корову зі скотобійні. Фермер-блогер із Чернігівщині має свій рецепт

У селі Красляни, неподалік Прилук, 42-річний ветеринар та підприємець Михайло Травецький понад рік розвиває тваринництво на власній фермі. Все, чим займається, знімає на камеру для відеоблогу.

Михайло Травецький, ветеринар, підприємець:

– Якось так склалися обставини, що в мене з‘явилася ця фермочка. Рівно рік я на ній хазяйную. Починав я з 5 корів. На сьогоднішній день в мене вже 19 корів. Плюс молодняк – 5 бичків та 4 телички. Виходить в мене вже 28 голів, і я на цьому не зупиняюся.

Чоловік розповідає, 90% корів забрав зі скотовоза, який їхав на м‘ясокомбінат.

Сам Михайло родом з Дніпропетровщини. Перед тим, як потрапити в село Красляни та створити власну ферму переїжджав 12 разів.

Щоби краще вивчити тваринництво, Михайло 5 років працював на фермерських господарствах у Великій Британії. Та все-таки вирішив повернутися додому. 10 років Михайло працював в агрохолдингах в Україні.

Тепер чоловік в пошуках корів справжньої української породи.

«Саме смачне молоко – від наших українських корів», ­– каже Михайло.

Найціннішою у своєму стаді вважає сіру українську породу. 4 телички, одного бичка і корову Марфу Михайло привіз з Асканії Нової.

Михайло планує створити кріобанк етнічних українських корів і відтворити генетику 50-х та 70 років у тваринництві.

Суспільне. Чернігів

Источник