Як у Дніпропетровській області отримати соцпослуги в умовах війни

У травні в Дніпропетровській області майже 10 тисяч людей отримали соціальні послуги за спрощеним порядком.

Про це Відкритий повідомляє з посиланням на пресслужбу Дніпропетровської обласної військової адміністрації.

У травні в Україні спростили оформлення соціальних послуг. Нині їх можна отримати екстрено, документи надати потім. Такий порядок діятиме протягом воєнного стану. На Дніпропетровщині за місяць ним уже скористалися майже 10 тисяч людей. Це переважно переселенці.

«Соціальні послуги надають малозабезпеченим, людям старшого віку, з інвалідністю, тим, хто переїхав із «гарячих точок». Під час війни оформити їх можна і без документів. Рішення приймається протягом дня. Це зручно для переселенців, які у поспіху могли не все взяти їх з собою», – зазначив заступник директора департаменту соціального захисту населення ДніпроОВА Юрій Петренко.

Як у Дніпропетровській області отримати соцпослуги в умовах війни

Найчастіше переселенці потребують послуги з відновлення втрачених документів. Їм допомагають оформити копії пенсійного посвідчення, трудової книжки, довідки з ідентифікаційним номером. Звертаються і за психологічною допомогою.

«Ще одна популярна послуга – догляд дома. Її потребують люди старшого віку, з інвалідністю. Соціальні працівники допомагають прибрати, купити продукти в магазині, приготувати їжу», – розповів Юрій Петренко.

Оформити послуги можна у соціальних службах громад. Нині їх отримують понад 40 тисяч мешканців області.

Источник

Новости Украины