Як у Харкові та області вимикатимуть світло наступного тижня (новий графік)

Нові графіки діятимуть тиждень, після цього їх знову змінять.

Електроенергії не буде по три години на добу за умови стабілізації енергосистеми. 

Новий графік погодинних відключень світла з понеділка 28 листопада опублікувало «Харківобленерго». У документі дванадцять черг, як і було раніше. Світло у кожної групи споживачів вимикатимуть на три години в день. Самі черги змінилися. Зокрема, перша черга — з 14:00 до 17:00, для сьомої черги вимкнення починатимуться о 08:00 і завершуватимуться о 11:00, дванадцята черга буде з 13:00 до 16:00. Вночі чвітло на Харківщині не вимикатуимуть.

Графік трохи змістився: наприклад, тим, хто цього тижня був без світла з 12:00 до 15:00, наступного тижня електроенергію вимкнуть з 13:00 до 16:00. 

Ознайомитися з новим графіком можна на сайті «Харківобленерго» за посиланням. Знайти потрібну адресу в документі допоможе затискання Ctrl+F на клавіатурі, після цього у верхньому правому куті зʼявиться пошуковий рядок, де слід увести назву вулиці. Довгі вулиці Харкова можуть фігурувати у кількох чергах одночасно. 

При цьому графіки не завжди застосовуються так, як планують в «Харківобленерго». Під час масових обстрілів інфраструктурних об’єктів світло вимикається в аварійному порядку.

Окрім того, після останньої масованої ракетної атаки Росії енергетична система України не повністю відновилася. Тому у Харківській області подовжуть планові відключення: у п’ятниці 25 листопада замість трьох годин світла подекуди не було по 6-7 годин. Так триватиме до повної стабілізіції енергосистеми.

Це відбувається для балансування обсягів споживання. Але це не означає, що у всіх споживачів вимкнення триватимуть чотири години, усе залежатиме від поточної ситуації.

Джерело

Новости Украины