Досвідчені господині полюбляють балувати своїх рідних різноманітними стравами та соліннями. А в умовах війни та росту цін на продукти така консервація може суттєво знизити витрати на овочі в холодну пору року. І якщо ви вже зробили декілька банок пікантних огірків четвертинками з часником і петрушкою, цього разу закрийте солодкі мариновані огірки, що хрумтять. theLime ділиться простим рецептом без оцту.
Інгредієнти: огірки (1,5-2 кг), листя хрону, смородини, вишні, кріп, чорний, запашний перець, лавровий лист, часник.
Інгредієнти для маринаду: сіль (2 ст. л.), цукор (5 ст. л.), лимонна кислота (1,5 ч. л.), вода.
Приготування:
Огірки ретельно промиваємо від пилу та бруду у проточній воді. Замочуємо їх у ванній або у великому тазу в прохолодній воді – приблизно на 2-3 години. Потім викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога.
Заздалегідь готуємо банки та кришки для консервації. Банки промиваємо у проточній воді з миючим засобом або харчовою содою. Стерилізуємо їх у духовці. Кришки кип'ятимо у каструлі з водою 10-15 хвилин.
На дно чистих банок викладаємо листя хрону, смородини, вишні, кріп, чорний, запашний перець, лавровий лист, часник. Потім щільно заповнюємо підготовленими огірками.
Заливаємо окропом, прикриваємо кришками і залишаємо на 15 хвилин. Зливаємо з них воду в каструлю, доводимо до кипіння і знову заливаємо огірки в банках. Залишаємо на 15 хвилин.
У каструлю додаємо цукор та сіль. Зливаємо вдруге всю воду з огірків. Ставимо на плиту, вмикаємо вогонь, доводимо до кипіння. Вогонь зменшуємо, додаємо лимонну кислоту. Зазначимо, що при додаванні кислоти може піднятися піна і маринад може вилитись з каструлі.
Розливаємо маринад у банки з огірками, закриваємо або закочуємо кришками і перевертаємо догори дном. Укутуємо пледом або ковдрою до повного остигання, потім прибираємо в льох або підвал до зими.
https://apostrophe.ua/ua/article/lime/lifestyle/2023-06-30/kak-zakryit-sladkie-i-hrustyaschie-marinovannyie-ogurtsyi-retsept-na-3-litrovuyu-banku/52841