«Якби вийшли з квартири – не знаю, що було б»: у Хмельницькому ліквідовують наслідки нічної «шахедної» атаки

За інформацією: Суспільне Хмельницький.

У Хмельницькому комунальні служби працюють на місці пошкодженого триповерхового будинку російським безпілотником. Наразі встановлюються обсяги пошкоджень та оцінюються нанесені збитки.

Про це Суспільному розповів начальник Хмельницької обласної військової адміністрації Сергій Тюрін.

З восьмої ранку на місці падіння шахеда працюють місцеві комунальні служби – прибирають шифер, скло та дерево. Зараз встановлюються обсяги пошкоджень та оцінюються нанесені збитки, розповів начальник Хмельницької обласної військової адміністрації Сергій Тюрін. За його словами, загиблих та травмованих внаслідок нічної атаки на Хмельниччину немає.

"Буде надана допомога через Євідновлення. Буде надана швидка допомога, для того, щоб люди заклеїли вікна, сі отвори, які з’явились. І першочергово треба звісно ж накрити дах. Є резерв будівельних матеріалів і він буде використаний. За необхідності, ми вже зранку скомунікували з нашими міжнародними партнерами, які також готові надати допомогу і самі запитують, в яких обсягах вона необхідна".

За словами мешканця пошкодженого будинку Сергія, ударна хвиля від падіння шахеда в дворі завдала найбільших руйнувань його квартирі.

"В аварійному стані все. Стіни порушені, стеля теж. Ми з дружиною вибігали, а шахед опустився прямо на майданчик. Він пробив металеву кришку на дах і якщо б раніше вибігли – не знаю, що було б".

Мешканець пошкодженої квартири Сергій, 22 вересня 2024. Суспільне Хмельницький

Його дружина Валентина розповіла, через падіння шахеда довелося гасити пожежу.

"Дах горів у нас. Його ж вже нема. Якщо дощ впаде – це все буде в нас тут. Просто в нас зараз аварійний будинок повністю. Якщо ще один вибух – він, як картковий, розвалиться".

Мешканка пошкодженої квартири Валентина, 22 вересня 2024. Суспільне Хмельницький

Уламки від шахеда впали в двір триповерхівки та зруйнували дах, вибили вікна та пошкодили стіни, розповіла мешканка іншої квартири Наталія.

"В основному вікна. Ось, вікно на кухню. З того боку балкон весь, вікна розбиті. Тріщина на стелі, під вікном пішла тріщина в будинку. Ми були в підвалі. Вже була тривога. Під час тривоги ми почули, що летить, жужить. Спустилися в підвал".

Мешканка пошкодженого будинку розповіла, що в квартирі повилітали вікна, 22 вересня 2024. Суспільне Хмельницький

Начальник ОВА Сергій Тюрін повідомив, загалом цієї ночі над Хмельниччиною сили протиповітряної оборони збили 8 безпілотних літальних апаратів.

Новости Украины