Які документи треба для виїзду за кордон чоловікам з інвалідністю

Чоловіки з інвалідністю І, ІІ, ІІІ групи під час війни можуть вільно перетинати кордон, але статус інвалідності їм потрібно підтвердити відповідними документами.

Під час дії воєнного стану виїзд за кордон чоловіків призовного віку обмежений. Виїжджати за межі країни може тільки певна категорія чоловіків. До них відносяться, зокрема, чоловіки з інвалідністю всіх груп.

Порядок перетину кордону чоловіками з інвалідністю врегульований Правилами перетинання державного кордону громадянами України, затвердженими постановою Кабінету Міністрів України від 27 січня 1995 року № 57.

Для перетину кордону чоловіку з інвалідністю віком з 18 до 60 років під час воєнного стану необхідно мати з собою такі документи:

Відео дня

— паспорт громадянина України для виїзду за кордон;

— посвідчення, яке підтверджує відповідний статус (в якому зазначено групу та причину інвалідності);

— або пенсійного посвідчення в якому зазначено групу та причину інвалідності;

— або посвідчення, що підтверджує призначення соціальної допомоги (якщо в ньому зазначено групу та причину інвалідності),

— або довідки для отримання пільг особами з інвалідністю, які не мають права на пенсію чи соціальну допомогу. Т

Таким чином, одної довідки про інвалідність або пенсійного посвідчення, виданого не у зв’язку з інвалідністю (наприклад, за вислугою) для виїзду за кордон недостатньо. Крім того, для перетину кордону треба документи, які підтверджують інвалідність та документи, що підтверджують зняття з військового обліку. Це може бути довідка з військкомату, відмітка у військовому квитку тощо.

За матеріалами РБК-Україна

Джерело

Новости Украины