Які професії будуть популярні в Україні після війни: топ-7 сфер 

В Україні після закінчення війни особливо актуальними будуть професії в сфері будівництва, медицини, освіти й науки, безпеки та IT. Також роботодавці будуть шукати енергетиків і фахівців із сфери логістики та телекомунікації

Такий прогноз у коментарі OBOZREVATEL озвучили на сайті пошуку роботи та співробітників Work.ua. Після закінчення війни в Україні найбільш актуальними будуть такі сфери:

  • Будівництво, архітектура

Для розбудови країни знадобляться спеціалісти в будівельній та архітектурній галузі.  Впершу чергу мова йде про будівельників, проєктувальників, архітекторів, інженерів, а також дизайнерів.

  • Робочі спеціальності, виробництво

Держава уже розпочинає проєкти з розбудови й відновлення постраждалих міст. Гостро знадобляться такі робітничі спеціальності, як зварювальники, столяри, муляри, маляри, слюсарі, електрики, облицювальники.

  • Медицина, фармацевтика

Після війни зростатиме попит на професії, пов’язані з психологічним та фізичним відновленням людей. Військовим і цивільним громадянам потрібно буде інтегруватися у звичайне, мирне життя.  

  • Освіта, наука

Одна з найбільш постраждалих галузей за часи COVID-19 та війни. Через відтік кадрів за кордон після початку повномасштабного вторгнення країни-терористки Росії в Україну усі сфери не обійдуться без освіти – держава потребуватиме якісно нових спеціалістів. Потрібно буде готувати кваліфікованих та конкурентоспроможних фахівців. Звідси буде і підвищений попит на викладачів.

  • Безпека

Війна ще раз довела, наскільки важлива безпека країни на реальному та кіберфронті. Держава потребуватиме ще більше кадрів у правоохоронному та безпековому секторі.  

  • IT, комп’ютери, інтернет

ІТ-фахівці мають попит в Україні під час війни, і вони будуть потрібні після неї. Серед причин: цифровізація в країні буде набирати ще більше обертів, через санкції ринок ІТ-послуг РФ та Білорусі скорочується, тож міжнародні компанії все менше хочуть звертатися за технологічними послугами до громадян цих країн і більш охоче найматимуть українців.

  • Енергетика, телекомунікації, логістика

Це сфери, яка сильно постраждали від ворожих атак. Тож фахівці цих сфер будуть, очевидно, максимально затребуваними у період повоєнного відновлення.

Крім того, у 2023 році із великою ймовірністю продовжать залишатися в попиті менеджери з продажу, продавці та бухгалтери. Також роботодавці шукатимуть водіїв.

Джерело

Новости Украины