Які відключення світла діють у Харківській області

Світло вимикають по годинах.

Станом на ранок аварійні відключення на Харківщині не застосовують.

11 листопада в Харківській області світло вимикають за плановими графіками відключень. Про це повідомив UA-NEWS.in.ua начальник управління інформаційної політики та роботи зі споживачами компанії «Харківобленерго» Володимир Скічко.

«У нас тільки планові графіки застосовуються» — сказав Володимир Скічко.

Зазначимо, пізно ввечері 10 листопада у національній енергетичній компанії «Укренерго» повідомили, що 11 листопада планові відключення діятимуть по всій Україні. Станом на вечір 10 листопада було ухвалено рішення про введення найбільшого обсягу обмежень у Києві, Київській, Чернігівській, Черкаській та Житомирській областях.

Однак вранці 11 листопада у Києві, Київській, Чернігівській, Черкаській та Житомирській областях скасували стабілізаційні графіки й застосували екстрені відключення світла. Таке рішення ухвалили через нові атаки на енергооб’єкти України, що відбулися вночі.

Також вночі та зранку були застосовані екстрені відключення електрики у Сумській, Харківській та Полтавській областях. Однак зараз вони припинені, продовжують діяти планові відключення. Але, як зазначили в «Укренерго», поточна ситуація в енергосистемі може змінюватись, особливо ввечері, коли відбувається велике споживання електроенергії. 

«Ощадливе споживання електроенергії допомагає зменшити навантаження на мережі, а отже застосовувати менші обсяги обмежень споживачів», — пояснили в «Укренерго».

Жителів України просять заощаджувати електрику, не вмикати одночасно в мережу декілька потужних електроприладів упродовж дня. Особливо це стосується пікових годин — із 6:00 до 11:00 та з 17:00 до 23:00.

Як писав UA-NEWS.in.ua, новий графік погодинних вимкнень електроенергії з 7 по 13 листопада опублікувало АТ «Харківобленерго». У графіку 12 черг по три години — з 07:00 до 22:00. Знайти новий графік можна за посиланням тут.

Джерело

Новости Украины