Яким чоловікам дозволять їхати за кордон під час війни

Можна буде їздити у робочі відрядження.

Виїжджати за кордон у робочі відрядження дозволять підприємцям. Для цього необхідно буде скористатися послугою «єВідрядження».

19 серпня Кабінет міністрів України схвалив постанову, яка дозволяє впровадити послугу «єВідрядження» в експериментальному форматі. Про це повідомили у Міністерстві цифрової трансформації України.

«Задля мобільності бізнесу в умовах воєнного стану з 1 вересня на порталі «Дія» запускається «єВідрядження», — пояснили у Мінцифрі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ДБР проводить розслідування стосовно харків’ян, що поїхали до Франції під час війни

Послуга «єВідрядження» буде доступна для фізичних осіб-підприємців та юридичних осіб. Але вони повинні:

  • подати податкову звітність;
  • не мати заборгованості з єдиного внеску на державне соціальне страхування;
  • середня заробітна плата в компанії повинна становити не менше 20 000 гривень;
  • внести гарантований платіж у 200 000 гривень;
  • кількість застрахованих осіб за останній місяць звітного кварталу має бути не менше 10 осіб.

Як зазначили у Міністерстві цифрової трансформації України, підприємцям дозволять виїхати в робоче відрядження за кордон на строк до семи днів. Можна буде виїхати кільком співробітникам однієї компанії.

«Отримати дозвіл на виїзд одночасно зможуть не більше 10% від кількості застрахованих осіб. Але при цьому не більше 10 людей із компанії одночасно», — пояснили у Мінцифрі.

Як писав UA-NEWS.in.ua, 15 серпня Верховна Рада України продовжила воєнний стан та проведення загальної мобілізації в України на 90 діб — до 21 листопада 2022 року. Чоловіка віком від 18 до 60 років не можна виїжджати за кордон.

Джерело

Новости Украины