Якими мають бути післявоєнні відносини між Україною та Росією: «До зубів озброєний нейтралітет»

Какими должны быть послевоенные отношения между Украиной и Россией: "До зубов вооруженный нейтралитет"

Військовий експерт Петро Черник вважає, що поки існує російський диктаторський режим, Україна має збудувати величезну стіну на кордоні із РФ.

Таку думку військовий експерт висловив в ексклюзивному інтерв'ю ТСН.ua.

"Допоки вона не розпалася, має бути нова лінія Маннергейма, а ще краще лінія Зігфрида. Нагададаю, її будували німці на своєму західному кордоні майже 10 років. Допоки цей режим не впаде, з ними немає про що розмовляти. Ми будемо змушені будувати свою велику стіну. Всі бачили "Гру престолів". Там є величезна стіна від дикунів. От і нам треба таку стіну", — сказав він.

Втім, Черник впевнений, що Україні рано чи пізно прийдеться відновлювати відносини з Росією. Він наголошує, що це має бути "до зубів озброєний нейтралітет".

"Але цинічна правда полягає в тому, що ми від них нікуди не подінемося. Рано чи пізно, коли їхній режим рухне, вони розваляться, нам прийдеться з ними вибудовувати якісь відносини. Але ці стосунки мають характеризуватися однією тезою — до зубів озброєний нейтралітет. Коли ми будемо сильно озброєними, то вони задумаються, чи починати якусь авантюру", — зауважив полковник ЗСУ.

https://tsn.ua/ato/yakimi-mayut-buti-pislyavoyenni-vidnosini-mizh-ukrayinoyu-ta-rosiyeyu-do-zubiv-ozbroyeniy-neytralitet-2214997.html

 

Джерело

Новости Украины