Ярмарок крафтовиків відбувся у Хмельницькому

За інформацією: Суспільне Хмельницький.

У Хмельницькому відбувся крафтовий ярмарок "Курс на незалежність". У парку імені Івана Франка свою продукцію представили понад 50 виробників із центру та заходу України. Були й майстер-класи та дегустації.

Вікторія Гребінна привезла свою продукцію, хлібні та кондитерські вироби, на крафтовий ярмарок з Хмільницької громади, що на Вінничині .

"У нас вся технологія з Бельгії, оскільки мій свекор пропрацював більше десяти років в Бельгії , і власне всю ту технологію звідти і привіз сюди. Ми самі з сім’єю печемо та намагаємося це все зробити з любовю".

Авторські соуси та перець у різному вигдяді з сусідньої Вінницької області пивещла співвласниця виробництва Олена Гриськова.

"В нас своя перцева ферма. Ми вирощуємо монопродукт. Його ми консервуємо і дуже його любимо. Ми виграли грант, і нас цього року ось це все з теплички. Поле почало плодоносити тільки ось цим червоним перчиком".

Крафтовий ярмарок у парку ім.І.Франка, 17 серпня 2024. Суспільне Хмельницький

Надія Білоус з Полонської громади розповіла, її доньки двічі отримали гранти, які далі можливість розвивати своє виробництво.

"Ми торгуємо насінням всіх овочів, крафтове насіння, сорти помідор, перців, баклажан. Ми представляємо продукцію лавандову кобелича, гідролак лаванди, лавандова олія, дуже смачні лавандові чаї".

За словами представниці команди організаторів Ірина Іванчик, на таких ярмарках крафтові виробники мають можливість себе показати і відчути власну силу і спроможність.

"Показати іншим українцям , що ми є талановита нація, яка може робити дуже якісний дуже цікавий продукт, який локалізований. І наше завдання — підтримати їх тим, щоб скрізь, в магазинах, на ринках, шукати тільки те, що вироблено в Україні".

У крафтовому ярмарку "Курс на незалежність" взяли участь понад 50 виробників із центру та заходу України.

Новости Украины