ЄБРР очікує рекордних збитків через втрату активів у Росії та Білорусі


ЄБРР очікує рекордних збитків через втрату активів у Росії та Білорусі

ЄБРР (Фото: пресслужба ЄБРР)

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) очікує рекордних збитків за підсумками 2022 року, насамперед через втрати від своїх портфельних активів у Росії та Білорусі. Про це заявила президентка ЄБРР Оділь Рено-Бассо в інтерв’ю Reuters.

До початку повномасштабного вторгнення у банку було близько $1 млрд у портфелі, орієнтованому на Росію та Білорусь.

Підписуйтесь на LIGA.Бізнес в Telegram: коротко про важливе

«Ми очікуємо на рекордні збитки після рекордного прибутку роком раніше», — сказала вона в кулуарах щорічного Всесвітнього економічного форуму в Давосі.

Раніше банк повідомив про рекордні інвестиції у 2022 році у розмірі близько 13,1 млрд євро і розраховує продовжити інвестиції, спрямовані на забезпечення продовольчої та енергетичної безпеки.

ЄБРР, який працює приблизно у 40 країнах світу, у 2023 році сподівається збільшити інвестиції на Близькому Сході та в Африці, особливо в Єгипті. Банк може зробити рекордні інвестиції у Тунісі.

Зараз Київ реалізує спільно з ЄБРР три великі проєкти: купівля вагонів метро (50 млн євро), ремонт тепломереж (140 млн євро), купівля трамваїв (60 млн євро).

Ще 60 млн євро ЄБРР планує виділити на ремонт Мосту метро через Дніпро.

  • У грудні стало відомо, що Укренерго отримає 70 млн євро від спецфонду ЄБРР для закупівлі обладнання.
  • Ще  4,5 млн євро у вигляді гранту ЄБРР пообіцяв Укрпошті на придбання обладнання для супутникового доступу в інтернет та електрогенераторів.

Джерело

Новости Украины