ЄС чітко визначився: Україна та Європа переможуть, а Путін програє


ЄС чітко визначився: Україна та Європа переможуть, а Путін програє

Олена Зеленська (ліворуч) та Урсула фон дер Ляєн (фото – сайт Єврокомісії)

Якщо українці та інші європейці на континенті будуть єдиними у протистоянні російській агресії, країна-окупант РФ та її диктатор Володимир Путін програють розв’язану ними війну проти демократичного світу. Про це заявила голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, яка прийшла на засідання Європарламенту в одязі у національних кольорах України.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

Перед виступом вона написала у Twitter, що «ми дамо Україні можливість максимально використати свій потенціал».

«Я скажу дуже чітко: багато чого на кону. Не тільки для України, але для всієї Європи та світу. І нас випробують на міцність ті, хто хоче використати будь-яку роз’єднаність у наших лавах. Це не тільки війна Росії проти України, це війна проти нашої енергетики, нашої економіки, наших цінностей і нашого майбутнього. Це автократія проти демократії. І я стою тут, переконана в тому, що з [нашою] необхідною сміливістю та солідарністю Путін програє, а Україна та Європа здобудуть перемогу», – заявила топчиновниця ЄС.

Як висловилася голова Єврокомісії під відеоряд на екрані, де були показані епізоди війни, «сьогодні у хоробрості є ім’я – і це ім’я «Україна». Хоробрість має обличчя – і це обличчя українських чоловіків і жінок, які протистоять російській агресії».

Читайте також: Глава Єврокомісії: Настав час рішучості, а не умиротворення Росії

«Повстала нація героїв. Україна тримається, бо бореться вся країна. Від вулиці до вулиці, від будинку до будинку. І, як ми бачимо останніми днями, хоробрість українців починає пожинати свої плоди», – зазначила вона успіхи контрнаступу ЗСУ.

Глава Єврокомісії відзначила особисту роль президента Володимира Зеленського та його дружини Олени Зеленської, які не втекли в безпеку наприкінці лютого, а залишилися в Україні, «щоб очолити спротив, дати мужність всій нації, голос вашій країні на світовій арені та надію всім нам».

«Тому сьогодні ми хочемо подякувати вам і всім українцям. Слава країні європейських героїв! Слава Україні!», – сказала фон дер Ляєн.

У Twitter вона додала: «Я хочу, щоб жителі Західних Балкан, України, Молдови та Грузії знали: ви – частина нашої родини, ваше майбутнє – у нашому Союзі, а без вас наш Союз не повний!»

  • 14 вересня МВФ погодився розробити нову довгострокову програму для України.
  • Чому Кремль неправильно «прочитав» Україну і до чого тут бджоли: пояснює соціолог.

Джерело

Новости Украины