Євробачення-2023 може пройти в Києві

Kalush Orchestra, калуш переміг, євробачення 2023, де пройде євробачення 2023 Фото: Скриншот | Kalush Orchestra

Міжнародний пісенний конкурс у 2023 повинен пройти в Україні.

Найвідоміші пісенні змагання «Євробачення-2023» можуть пройти в Києві. Про це журналістам «Сьогодні» повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

За словами чиновника, у столиці України є весь необхідний інвентар для організації та проведення міжнародного пісенного конкурсу у 2023 році на відповідному рівні. Проте добудовувати та створювати щось нове зараз буде дуже важко.

А столиця України вже приймала єврофанів двічі — у 2005 та 2017 роках. Перший раз «Євробачення» провели у приміщенні Палацу спорту, а вдруге музикантів з усієї Європи приймав Міжнародний виставковий центр на Броварському проспекті.

Україна перемогла на "Євробаченні-2022" Україна перемогла на "Євробаченні-2022" [+] Фото: Скріншот

«Для проведення «Євробачення» є відповідна процедура. В Україну мають приїхати організатори пісенного конкурсу. Вони оцінять обстановку і приймуть рішення, де саме проводити конкурс. Щодо міста Києва, то у нас «Євробачення» вже проходило двічі. Місто показало свої можливості – ми можемо проводити такі масштабні заходи. І якщо вибір організаторів буде у Києві, то ми зробимо це втретє. Але для цього є багато складових. Одна з основних – це безпека, а також міжнародне транспортне сполучення», — зазначив Поворозник.

Зокрема, за словами заступника голови КМДА, Київ докладе максимальних зусиль, аби організувати конкурс у 2023 році на найвищому рівні.

Нагадаємо, український гурт Kalush Orchestra впевнено здобув перемогу на «Євробаченні-2022» у Турині з піснею про маму. Фокус розбирався, у чому особливість українських музикантів, котрі підкорили Європу.

Тим часом Росію планують назавжди виключити з міжнародного пісенного конкурсу «Євробачення».

Источник

Новости Украины