Ігор МОЛОТОК: Виші та коледжі Сумщини отримають майже 14 млн грн додаткового фінансування

16 липня на засіданні комісії Міністерства освіти і науки України з розподілу коштів був затверджений остаточний перелік об’єктів, які отримають кошти за бюджетною програмою «Фонд розвитку закладів фахової передвищої та вищої освіти». Про це повідомив народний депутат України від Сумщини, член комісії для розподілу коштів за напрямками (об’єктами, заходами) МОН Ігор МОЛОТОК.

Так, для вишів та коледжів Сумщини передбачили майже 14 млн грн.

Зокрема, державне фінансування на ремонт, реконструкцію будівель, споруд, спортивних майданчиків, облаштування систем пожежного захисту отримають СумДУ, СНАУ, Сумський державний педагогічний університет імені Макаренка, Глухівський національний педагогічний університет імені Довженка, а також Конотопський індустріально-педагогічний фаховий коледж СумДУ та Глухівський агротехнічний фаховий коледж СНАУ.

«Вдалось захистити переважну більшість проєктів, які подали заклади освіти рідної Сумщини.

Дякую членам комісії за професійний підхід та конструктивну роботу!» — прокоментував на сторінці у Facebook Ігор МОЛОТОК.

Варто відмітити, що відповідно до програми, бюджетні кошти спрямовуються на: здійснення невідкладних аварійних ремонтно-відновлювальних робіт, забезпечення технічних протипожежних заходів у закладах освіти, відновлення та розбудову мережі гуртожитків для проживання студентів, курсантів невійськових закладів освіти, здійснення заходів з енергоефективності, завершення будівництва нових будівель і споруд, реконструкцію, капітальний ремонт будівель (їхніх частин), споруд, спортивних майданчиків, формування нового освітнього простору.

Источник

Новости Украины