Ілон Маск вперше за п’ять років очолив рейтинг Forbes і підколов Джефа Безоса

Ілон Маск вперше за п'ять років очолив рейтинг Forbes і підколов Джефа Безоса

Фото: forbes.com

Засновник компаній SpaceX та Tesla Ілон Маск вперше за п’ять років очолив щорічний рейтинг найбагатших американців Forbes 400. Чотири роки підряд перше місце займав засновник Amazon Джеф Безос. 

— Я надсилаю гігантську статую цифри «2» Джефу Б. разом із срібною медаллю, — прокоментував Маск результати рейтингу.

Статки Ілона Маска видання оцінило в 251 мільярд доларів, тоді як у Джефа Безоса на 100 мільярдів менше. Безос втратив 50 мільярдів капіталу через падіння акцій Amazon на 27%. Більше за рік втратив лише засновник Facebook, він став бідніше на 76,8 мільярда доларів і опинився на 11 місці. 

Загальний статок 400 найбагатших американців становить 4 трильйони доларів, що на 500 мільярдів менше, ніж минулого року. Мінімальний капітал, який входить до списку Forbes 400, впав вперше з часів Великої рецесії на 200 мільйонів доларів США і становить 2,7 мільярда доларів.

Найбагатшою жінкою у рейтингу є світська левиця та філантроп Джулія Кох (13 місце), яка успадкувала статки свого чоловіка засновника нафтової корпорації Koch Industries Девіда Коха після його смерті у 2019 році. Колишня дружина Джефа Безоса Маккензі Скот займає 18 сходинку, вона успадкувала гроші після розлучення.

ТОП-10 найбагатших американців

Ілон Маск, засновник SpaceX та Tesla — $251 млрд Джеф Безос, засновник Amazon — $151 млрд Білл Гейтс, засновник Microsoft — $106 млрд Ларрі Еллісон, засновник Oracle — $101 млрд Уоррен Баффет, акціонер Berkshire Hathaway — $97 млрд Ларрі Пейдж, співзасновник Google та Alphabet — $93 млрд Сергій Брін, співзасновник Google — $83 млрд Стів Балмер, гендиректор Microsoft — $83 млрд Майк Блумберг, засновник Bloomberg — $76,8 млрд Джим Волтон, спадкомємець Walmart — $57,9 млрд
Джерело

Новости Украины