Іменем загиблої в Харкові Юлії Здановської назвали вулицю в столиці

Юлія Здановська волонтерила в рідному місті і загинула під час ракетного обстрілу ХОВА.

Імʼя Юлії Здановської тепер носить вулиця, на якій вона жила під час навчання у Київському національнлму університеті імені Тараса Шевченка. 

Депутати Київради на засіданні 10 листопада перейменували ще 11 вулиць, назви яких пов’язані з Росією та радянським минулим. Зокрема, вулиця Ломоносова стала вулицею Юлії Здановської. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко. 

21-річна Юлія Здановська загинула 3 березня під час ракетного обстрілу Харківської обласної адміністрації.

«Із 24 лютого 2022 року Юля могла бути будь-де, але обрала залишатись у Харкові і допомагати людям, яких десятки разів за добу накривають ракетними ударами. Останнє повідомлення від Юлі: «Дякую, але я лишаюсь у Харкові до перемоги».  Юлечко, вулиця, на якій ти жила у Студмістечку КНУ упродовж навчання в університеті, відтепер носить твоє ім’я», — написали у виші. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На честь загиблого на Харківщині командира Хаммера назвали вулицю

Нагадаємо, наприкінці квітня КНУ імені Тараса Шевченка звернувся до мера столиці Віталія Кличка з клопотанням про перейменування вулиці Михайла Ломоносова на вулицю Юлії Здановської (Голосіївський район Києва). Це Студмістечко, у якому мешкають понад 8000 студентів, курсантів, аспірантів та співробітників вишу.

У пам’ять про Юлію Здановську факультет математики Массачусетського технологічного інституту (МІТ) оголосив про організацію безкоштовного освітнього проєкту Yulia’s Dream для талановитих старшокласників (9-11 класи) з України.

Джерело

Новости Украины