Імітував вибух гранати та зачинив людей у підвалі: у Чернігові оголосили підозру військовому РФ

За інформацією: Суспільне Чернігів.

ФОТО: Gettyimages (ілюстративне)

У Чернігові заочно оголосили підозру російському військовому Орлану Доржу у жорстокому поводженнi з цивiльним населенням та порушеннi законiв та звичаїв вiйни.

Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора на своєму офіційному сайті.

Як йдеться у повідомленні, Орлан Дорж разом з іншими військовослужбовцями РФ, з 5 березня 2022 року тимчасово зайняли село Biкторівка Чернiгiвського району. Чоловік озброєний автоматичною зброєю, незаконно проник на територію приватного домогосподарства, підійшов до погреба, у якому були люди з дітьми, та імітував вибух гранати. Він кинув на сходи знайдену каструлю, яка пiд час падiння спричинила гуркiт. Після цього, погрожував вбити.

"Надалi, Орлан Дорж змусив вийти людей з погреба та здійснив обшук. Користуючись своєю фiзичною перевагою та наявнiстю автоматичноi зброї, незаконно ув'язнив усвiдомлюючи низьку температуру повiтр'я (вiд 0,4° С до 1,7° С)", — йдеться у повідомленні.

Приміщення погреба, куди зачинив людей військовий РФ, не обладнане вентиляцiйними засобами доступу свiжого повiтря, освiтленням, системою обiгрiву, водопостачання та водовiдведення. Також там не було вбиральні та облаштованих спальних місць. Після цього, військовий залишив територію домогосподарства.

"Своїми протиправними діями Орлан Дорж умисно вчинив незаконне ув'язнення цивільних осіб з 15:00 до 22:00 в умовах, якi є несумiсними з повагою до людської гiдностi. Чим порушив закони та звичаї вiйни, що передбаченi мiжнародними договорами".

Орлана Доржа пiдозрюють у вчиненнi кримiнального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.438 КК України.

Що відомо про Орлана Доржа

Орлан Дорж народився 24 жовтня 1992 року. Він є громадянином РФ, уродженець Республiки Тива. Проживає у місті Кизим.

Вiйськовослужбовець 55-ї окремої мотострiлецької бригади (воєнна частина 55115).

Новости Украины