Інфекціоніст Ольга Голубовська дала прогноз на наступний сезон грипу

Інфекціоніст Ольга Голубовська дала прогноз на наступний сезон грипу

Головний інфекціоніст України, заслужений лікар, професор Ольга Голубовська дала прогноз на наступний сезон грипу.

Головний інфекціоніст України, заслужений лікар, професор Ольга Голубовська в інтерв’ю УНН дала прогноз на наступний сезон грипу.

Зазвичай, якщо був сезон дуже важкий, то грип нам дає відпочити кілька років. Зазвичай. Але подивимося. Минулий сезон грипу був дуже важкий. Але в нас і без грипу може щось виникнути. І зараз інфекційні захворювання змінилися. Тому потрібно бути готовими

— сказала спеціаліст.

Голубовска нагадала, що попри те, що вірус грипу є одним з найбільш вивчених, минулого епідеміологічного сезону ця хвороба принесла сюрпризи – сезон був дуже важкий і госпітальна летальність від грипу була вищою за летальність від ковіду.

Вона також наголосила на важливості своєчасного застосування противірусної терапії як у випадку з грипом, так і з ковідом.

«Рятує лише рання противірусна терапія. Це стосується і ковіду, і грипу, і всього того, що на нас чекає», — наголосила інфекціоніст.

Вона також нагадала, що антибіотики не діють на віруси і важливим є застосування саме противірусної терапії, яка безпосередньо діє на джерело інфекції – вірус.

Детальніше про ситуацію з інфекційними хворобами в Україні читайте в інтерв’ю Інфекціоніст Ольга Голубовська: в Україні є упередження до противірусних препаратів — єдиного порятунку при вірусних захворюваннях

Новости Украины