Інфляція у Німеччині прискорилася до 50-річного максимуму


Інфляція у Німеччині прискорилася до 50-річного максимуму

Фото: depositphotos.com

Інфляція у Німеччині у серпні прискорилася до 8,8% у річному вимірі, повторивши показники зростання цін, зафіксовані ще взимку 1973-1974 років. Про це пише агентство Reuters із посиланням на дані статистичного управління Німеччини.

Сплеск інфляції викликаний зростанням цін на енергоносії, які подорожчали за місяць на 35%, та подорожчанням продуктів харчування.

Підписуйтесь на LIGA.Бізнес у Telegram: коротко про важливе

Частково зростання інфляції стримується тимчасовою державною допомогою, включно зі знижками на паливо та пільги на проїзд у громадському транспорті. Проте термін дії цих заходів закінчиться найближчими місяцями, після чого в Німеччині очікується наступний виток зростання цін, вважають у Bloomberg.

За прогнозами Бундесбанку, в останньому кварталі 2022 року інфляція в Німеччині досягне 10% і, можливо, продовжить прискорюватися в 2023 році, залежно від впливу війни в Україні на товарні ринки.


Інфляція у Німеччині прискорилася до 50-річного максимуму

На думку агентств, різке зростання інфляції у Німеччині та єврозоні загалом (очікується рекордні 9% за підсумками серпня, про що буде офіційно оголошено 31 серпня) змусить Європейський центробанк підвищити облікову ставку на 75 базисних пунктів уже у вересні.

  • 17 серпня вперше за 40 років інфляція у Великій Британії досягла 10,1%.
  • Інфляція в Україні у липні 2022 року прискорилася до 22,2% у річному вираженні.
  • Інфляція в єврозоні у липні встановила новий рекорд.

Приєднуйтесь до нас у Facebook та беріть участь у дискусіях

Джерело

Новости Украины