Інвалідні візки, ходунки й ортопедичні ліжка: у Вінниці діє безкоштовний прокат для людей з інвалідністю

За інформацією: Суспільне Вінниця.

Фото: Суспільне Вінниця

Інвалідні візки, ходунки та ортопедичні ліжка для людей з інвалідністю безкоштовно видають на прокат переселенцям й мешканцям громади у вінницькому територіальному центрі. Про це Суспільному розповіла заступниця директора центру Наталя Жиліховська.

Пункт прокату технічних засобів реабілітації у міському терцентрі працює з 2020 року. Асортимент технічних засобів оновлюють раз на два місяці. Є в прокаті також автопідіймач і приліжкові столики.

Щоб скористатися послугою, переселенцям необхідно мати при собі довідку ВПО.

"Для ВПО необхідна довідка про взяття на облік, довідка від лікаря, що людина потребує конкретного засобу реабілітації, і заява", — каже Наталя Жиліховська.

Фото: Суспільне Вінниця

Наталя Іванова прийшла до пункту прокату, аби взяти у користування інвалідний візок для батька. Жінка — переселенка з Маріуполя. Суспільному розповідає, що до Вінниці переїхали всією родиною. Виїжджали під обстрілами.

"Виїздили складно, тому батько чоловіка отримав інсульт. Йому потрібний візок, бо важко пересувається. Дуже дякуємо, не маємо можливості придбати новий", — говорить Наталя Іванова.

Фото: Суспільне Вінниця

Людмила Пудак до пункту прокату повертає ходунки, які брала для знайомої. Жінка переселенка з Маріуполя.

"До мене звернулася подруга, потрібні були ходунки. Тут дали, все нормально. Добре, що є така послуга", каже Людмила Пудак.

Засоби у користування надають на рік. За потреби договір прокату можна продовжити.

Новости Украины