Його катували струмом: історія підприємця з Бердянська, який жив в окупації — Новости Бердянска

Бердянець розповів про катування, побої та «руський мір»

Олександр – бердянський підприємець, що відсидів у КПЗ 3 дні та дві ночі за участь у мітингу, зазнав катування та допитів. Після шести місяців перебування в місті, покинув окупацію. Про катування, побої та «руський мір» він ексклюзивно розповів журналістам холдингу «Наше Місто».

“Це було у березні. Бердянці зібралися на Приморці, щоби висловити своє невдоволення відключеннями зв’язку, опалення. Я так само, як і все пішов, просто висловитися. Але нас прийшли розганяти люди в чорному, з палицями та автоматами. Я побачив як жінку з натовпу штовхнув ногою один із росгвадейців і крикнув щось на кшталт «що ти твориш, це ж жінка, а ти ще й зі зброєю». Він почув це і направив на мене автомат, наказав вийти з натовпу. Пізніше мене відвели за сцену, і змусили роздягнутися. Подивилися, чи не маю якихось татуювань. А потім просто зв’язали мене та поставили на коліна. Зі мною було ще кілька хлопців у такому ж становищі. Тоді ще було холодно, березень місяць у дворі, а ми сиділи в такому становищі довго”, – каже Олександр.

А потім було ув’язнення, катування та страх – чи виживе він, чи жива його родина.

“Після того, як мене відпустили, я пробув у Бердянську до вересня. Про мене немов забули. І навіть коли залишало місто, мені не влаштовували повторних допитів. До свого виїзду я зустрівся зі своїм знайомим бізнесменом. Орки забрали його просто з дому, били та привезли до колонії. У в’язниці його теж катували, але відпустили – як виявилось, вони щось переплутали, і їм був потрібний не він. Просто викрали, знущалися, а потім перепросили. Цей відбиток залишиться як страшний сон. Найбільше хочеться повернутися додому … до будинку, де не буде цих нелюдів” – згадує він.

Источник

Новости Украины